Completaţi spaţiile libere

I. Dornic de parvenire, recurge la şantaj (al cărui instrument este "scrisorica") pentru a obţine candidatura în locul lui . Dar, după ce Zoe îi convinge pe Tipătescu şi Trahanache să îl aleagă pe adversar, pe lista candidaţilor este trecut din ordinul autorităţilor de la centru, un nume necunoscut: .

  

II. Speriata de şantaj şi pentru a păstra aparenţele, face uz de lacrimi, leşinuri şi alte arme din arsenalul lamentaţiei feminine. Pendulând între şi , conduce din umbra toate sforile din judeţ. Învins, e consolat de doamna cu perspectiva "altei camere"; comportamentul natural, fără ranchiună este explicaţia puterii de seducţie pe care o exercită asupra tuturor celor din jur.

Nae Caţavencu este un , care umbla cu "machiavelacuri" şi este conştient de acest lucru pentru că citează deseori propoziţia lui Machiavelli " , pe care însă o atribuie "nemuritorului Gambetta". Motivaţia acţiunilor lui porneşte de la dorinţa anulării decalajului dintre condiţia sa politică umilă şi convingerea că le e superior celorlalţi.