Dansul latino

Latinoooo

          "Dansurile latino" este o denumire generică (şi un termen din cadrul jargonului pentru competiţiile de dans sportiv în perechi) care se referă la o gama variată de dansuri de societate şi dansuri populare originare din America Latină. Sunt moştenitoarele culturii latino-americane, cum ar fi cea a Cubei, Venezuelei, Braziliei etc, unde muzica şi dansul înseamnă ceva mai mult decât distracţie, este un stil de viaţă, o formă de expresie şi comunicare. Cu un caracter, stil, total diferit de cel al dansurilor standard, dansurile latino exprimă forţă şi cel mai important, sentiment. O altă carasteristica ce diferenţiază dansurile latino de alte stiluri de dans este mişcarea soldurilor care acompaniază paşii. Exemplele de dansuri de societate latino: rumba, samba, salsa, mambo, danza, merengue, tumba,bachata, bomba, cha-cha-cha, plena, paso doble and bolero. Unii specialişti consideră tango-ul şi tango-ul argentinian ca făcând parte din această lista.

 Genuri de dansuri latino

Samba este un dans brazilian efectuat pe genul muzical cu același nume, originar din Bahia, cu rădăcini la Rio de Janeiro-Brazilia și Africa.

                                                      

Rumba sau perla dansurilor latino-americane este un stil de dans autentic din Cuba, caracterizat prin senzualitate și eleganță. Cu o tentă pasională și agresivă în același timp, astăzi rumba se dansează pe ritmuri de bolero, dar mai lente decât în dansul autentic cubanez.

Salsa, cea mai populară variație a unui dans latino, este un dans originar din America de Sud și Insulele Caraibe, caracterizat prin mișcări bruște ale brațelor și mișcări lente ale picioarelor.

Merengue, originar din America Latină, este dansul național al Republicii Dominicane și se poate dansa în doi sau în cerc, având un ritm scurt și precis. Partenerii stau apropiați unul de celălalt în timpul dansului, o combinație între menuetul francez de la finele anilor 1700 și începutul lui 1800 și dansul african.

Cha-cha-cha este denumirea unui dans cu originea tot în Cuba, dansat astăzi pretutindeni pe ritmuri cubaneze autentice, pe rock sau pop latino. 

 

                           Ceea ce au în comun toate stilurile de dans latino este profunzimea coeficientului de pasiune, graţia fiind necesară mai mult decât majoritatea dansurilor din intreaga lume.