Știați că?
- Papilele gustative ale unui fluture se află pe picioare.

- Şerpii nu îşi pot închide ochii, pentru că nu au pleoape mobile. Ochii sunt acoperiţi de membrane transparente, fixe, care sunt, de fapt, solzi modificaţi, specilizaţi.

- În timpul zborului, cocorii pot scoate un strigăt ascuţit, asemănător cu un sunet de trompetă care poate fi auzit mult timp după ce acestea au disparut din vedere.
- Singura floare carnivoră din Romania, numită “Roua cerului” se află în Tinovul Mohos, judeţul Harghita.

- Cea mai zgomotoasă insecta este greierul African.

- Rechinii sunt singurele animale despre care se stie că nu se pot îmbolnavi de cancer.
- Pentru fiecare tona de peşte prinsă în oceanele lumii, oamenii aruncă trei tone de gunoi în aceleaşi ape.
- Girafa este singurul animal care işi poate introduce limba în ureche. Limba unei girafe adulte măsoară peste 50 de centimetri. .

- Bufniţele sunt singurele păsări care pot distinge culoarea albastră.

- Rechinul-balenă este cel mai mare peşte din lume. Acesta măsoară aproximativ 16 metri la maturitate în timp ce la nastere pot atinge chiar şi 60 de centimetri. Totodată, ei pot trăi chiar şi peste 100 de ani.

- În ciuda numelui lor, Porcuşorii de Guineea nu sunt nici porci şi nici nu provin din Guineea. Ei provin, de fapt, din Munţii Anzi (America de Sud).

- În Africa de Nord creşte copacul a cărui scoarţa conţine un procent mare de fosfor, ceea ce îl face să lumineze. Noaptea poti citi sub acest copac.
- Aloe vera cunoscută ca fiind planta minune pentru sănătate, conţine şase agenţi antiseptici care distrug bacteriile, virtuţii şi ciupercile.

- Bufniţa îşi poate răsuci capul la 360 de grade. .

- Ceaiul verde este o băutură tradiţională în China, ţara care numară o mulţime de persoane trecute de 100 de ani.

- În migraţia sa rândunica parcurge în fiecare an 35 000 km. .

- Cafeaua creşte în tufişuri veşnic verzi, în regiunile călduroase.

- Tentaculele unei Meduze Uriaşe pot avea lungimi de până la 36 de metri.

- Rar o pisica miaună la o altă pisica, acest sunet fiind folosit pentru comunicarea cu oamenii.

- Dalmaţienii se nasc fără petele negre. Acestea apar mai tarziu, după aproximativ două săptămâni.
