Introducere
Obiective
La sfârşitul acestei lecţii trebuie să fii capabil:
- să defineşti noţiunea de produse lactate acide, cu ajutorul informaţiilor prezentate, în proporţie de 90%;
- să identifici minim o operaţie a procesului tehnologic de obţinere a produselor lactate acide, cu ajutorul informaţiilor, fără nicio greşeală;
- să enumeri minim două categorii de produse lactate acide, în maxim 2 minute;
- să enumeri minim trei caracteristici de calitate a produselor lactate acide, fără ajutorul informaţiilor prezentate;
- să exemplifici, fără ajutorul informaţiilor prezentate în maxim două minute, un tip de produse lactate acide.
Competenţe
După parcurgerea acestei lecţii, elevii vor căpăta următoarele competenţe:
- identificarea principalelor faze ale procesului tehnologic de obţinere a produselor lactate acide;
- prezentarea principalelor caracteristici de calitate a produselor lactate acide;
- enunţarea sortimentului produselor lactate acide;
- realizarea practică a analizei senzoriale a produselor lactate acide.
Sumar
Lecţia conţine următoarele momente:
- Definiţia produselor lactate acide
- Obţinerea produselor lactate acide
- Sortimentul produselor lactate acide
- Caracteristicile fizico-chimice ale produselor lactate acide
- Ambalare, marcare, păstrare şi termen de valabilitate