Aspecte introductive
Obiective operationale
La sfarsitul
lectiei, elevii vor fii capabili sa:
- defineasca produsul cu ajutorul
informatiilor prezentate, admitandu-se maxim doua greseli de exprimare;
- sa enumere minim trei faze
specifice procesului tehnologic;
- sa enumere minim patru
caracteristici de calitate;
- sa exemplifice un defect
specific ciocolatei cu ajutorul informatiilor prezentate, in maxim trei
minute.
Competente
La sfarsitul
acestei lectii, elevul va dobandi urmatoarele competente:
- sa precizeze fazele procesului
tehnologic specific ciocolatei;
- sa prezinte defectee
ciocolatei;
- sa precizeze sortimentul de
ciocolata;
- sa prezinte caracteristicile de
calitate fizico-chimice ale ciocolatei.
Cunostinte anterioare necesare
Notiuni
despre:
- produse zaharoase din cacao;
- substantele din compozitia
produselor alimentare;
- calitatea si inocuitatea
produselor alimentare;
Cuprinsul lectiei
- Scurta prezentare
- Procesul tehnologic
- Sortimentul de ciocolata
- Defectele ciocolatei
- Calitatea ciocolatei
- Ambalarea, maracarea si pstrarea ciocolatei