Aspecte introductive

IDevice Icon Obiective operationale

La sfarsitul lectiei, elevii vor fii capabili sa:

  • defineasca produsul cu ajutorul informatiilor prezentate, admitandu-se maxim doua greseli de exprimare;
  • sa enumere minim trei faze specifice procesului tehnologic;
  • sa enumere minim patru caracteristici de calitate;
  • sa exemplifice un defect specific ciocolatei cu ajutorul informatiilor prezentate, in maxim trei minute.

IDevice Icon Competente

La sfarsitul acestei lectii, elevul va dobandi urmatoarele competente:

  • sa precizeze fazele procesului tehnologic specific ciocolatei;
  • sa prezinte defectee ciocolatei;
  • sa precizeze sortimentul de ciocolata;
  • sa prezinte caracteristicile de calitate fizico-chimice ale ciocolatei.

IDevice Icon Cunostinte anterioare necesare

Notiuni despre:

  • produse zaharoase din cacao;
  • substantele din compozitia produselor alimentare;
  • calitatea si inocuitatea produselor alimentare;

 


IDevice Icon Cuprinsul lectiei
  • Scurta prezentare
  • Procesul tehnologic
  • Sortimentul de ciocolata
  • Defectele ciocolatei
  • Calitatea ciocolatei
  • Ambalarea, maracarea si pstrarea ciocolatei