Produsele alimentare stimulente

Iconita componenta Obiective

 

La sfarsitul lectiei elevul va fi capabil:

  • cu ajutorul profesorului sa defineasca notiunea de produs alimentar stimulent;
  • cu ajutorul notitelor sa clasifice tipurile de ceai negru;
  • cu ajutorul manualului sa precizeze clasele de calitate ale boabelor de cacao;
  • cu ajutorul materialelor date sa descrie operatiile de obtinere a ceaiului.

Iconita componenta Competente

Dupa asimilarea acestei lectii, elevul va dobandi urmatoarele competente:

  • sa clasifice sortimentul de cafea pe plan international;
  • sa precizeze cele mai importante tari producatoare de cafea;
  • sa determine proprietatile fizico-chimice ale ceaiului;
  • va putea realiza o analiza a untului de cacao.

Iconita componenta Introducere
Lectia de fata isi propune sa abordeze aspecte referitoare  la produsele alimentare stimulente

Iconita componenta Cuprins

Cafea- prezentare generala

Ceai- prezentare generala

Cacao si produse prelucrate 


Iconita componenta Bibliografie

1. Georgeta Barbulescu, Merceologie alimentara, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 2003

2. Ion Diaconescu, Merceologie alimentara-calitate si siguranta, Editura Universitara, Bucuresti, 2007

3. Neicu Bologa, Alexandru Burda, Merceologie alimentara, Editura Universitara, Bucuresti, 2006